4 Травня, 2018

Послідовність розрахунку часу евакуації

Основоположним рішенням будь-якої організації, виробництва або приміщення є забезпечення пожежної безпеки, а також дотримання норм і правил поведінки при евакуації людей в разі виникнення надзвичайної ситуації!

Аймейс, виходячи з власного досвіду, а також відповідно до протипожежного законодавства, розробила концепцію з послідовності розрахунку часу евакуації людей з території об'єктів при виникненні пожежі.

Отже, виділимо наступні етапи послідовності розрахунку евакуації:

1. Визначення типу об'єкта будівництва на етапі проектування або готового рішення на предмет обов'язковості розрахунку часу евакуації у вигляді Звіту і планів кожного з поверхів.

2. Оцінка пожежного ризику на об'єкті, яка складається з формування переліку будівельних матеріалів (перевірка горючості), кімнат, перебування певної кількості людей в точці, відстань, висота, метраж і багато інших чинників.

3. Розрахунок часу евакуації людей у вигляді Звіту з поетапним математичним розрахунком кожної окремої ділянки приміщення. Розрахунок небезпечного фактора пожежі. На виході отримуємо час евакуації об'єкта до настання небезпечних умов для здоров'я і життя людей.

4. Тестування отриманих результатів в умовах наближених до реальності з урахуванням ефектів паніки, сезонності, горючості будівельних матеріалів, кількості кімнат і поверхів.

Виходячи з вищевказаного можна дійти висновку, що безпечна евакуація людей залежить не тільки від прорахованого часу людиною-оператором розрахунку, але і від багатьох чинників, таких як: справність сигналізації оповіщення та пожежогасіння, зрозумілих планів евакуації на поверхах, подолання паніки, необхідної кількості евакуаційних виходів...

Компанія «Аймейс» на власному досвіді переконалася, що симбіоз всіх перерахованих вище рішень в сукупності з правильним евакуаційним розрахунком дозволить забезпечити протипожежну безпеку Вашого підприємства, установи, організації і людей зокрема!
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83