2 Вересня, 2017

Особливості проблематики евакуації людей при виникненні пожежі

Евакуація - це вимушений комплекс заходів з організованого самостійного руху та людей на зовнішню територію або в безпечну зону з будівель, конструкцій та приміщень, в яких існує ймовірність впливу на життя, здоров'я людей небезпечних факторів пожежі.

Практика показує, що вимушена евакуація має свою специфіку та особливості, які необхідно обов'язково враховувати задля збереження життя та здоров'я людей. Встановлено, що в Україні щорічно на пожежах гине близько 1100 чоловік. Україна є антилідером по пожежним катастрофам та смертельними наслідками, що сталися за останні роки. Це, насамперед, пов'язано з відсутністю сучасного законодавчого регулювання даної сфери, пережитками радянської епохи, нормотворчих документів прийнятих ще з часів СРСР та мораторієм на перевірки, в тому числі і пожежної інспекції. Статистика показує, що максимальна кількість жертв припадає на пожежі в приміщеннях, будівлях та спорудах з масовим перебуванням людей. Число жертв на деяких пожежах в кінотеатрах, універмагах, торгівельних центрах і інших громадських будівлях досягає кілька сотень чоловік.

Закликаємо всіх організувати план евакуації з урахуванням можливих загроз пожежі. Замовте розрахунок часу та оптимальних шляхів евакуації для вашого приміщення, щоб забезпечити максимальну ефективність в разі надзвичайних ситуацій. Встановлення безпечних шляхів виходу, ознайомлення всіх осіб з планом та проведення тренувань є важливими кроками для збереження життя та здоров'я. Будьте уважними та готуйтеся до можливих надзвичайних ситуацій.

Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"

Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83