5 Квітня, 2018

Профільний розрахунок часу евакуації людей: Що, Де, Коли? Як повинен виглядати професійний розрахунок?

У розпалі та ажіотажі виникнення запитань навколо пожежної евакуації людей при виникненні надзвичайної ситуації, випадки обов'язкового розрахунку часу евакуації при пожежі, типи будівель які відносяться до переліку об'єктів з масовим перебуванням людей чи питання розрахунку небезпечного фактору пожежі. Всі ці проблемні ситуації виникають в повсякденному житті підприємця, людини, суспільства, адже будь-хто повинен бути впевнений в своїй безпеці, житті та здоров'ї дітей.

Аймейс здійснить пояснення кожного з питань в нижче наведеному тексті відповідно до чинного протипожежного законодавства України та у відповідності з стандартами і методиками здійснення евакуації людей з будівель, споруд, конструкцій. Отже:
1. Перелік об'єктів для яких необхідно розрахувати час евакуації людей при пожежі:
- Школи
- Дитячі садочки
- Лікарні
- Будинки людей похилого віку
- Кінотеатри, кінозали, театри
- Стадіони
- Торгові центри, торгівельні та торгово-розважальні центри
- Магазини
- Офісні приміщення
- Багатоповерхові будинки
- Приміщення з I-II-III-IV категорією вибухопожежної та пожежної небезпеки
- Місця з масовим перебуванням людей і відвідувачів

2. Як повинен виглядати документ (Звіт) про розрахунок часу евакуації людей при пожежі з будь-якого приміщення і що в нього входить:

- Звіт розрахунку часу евакуації складається з розділів та математичних розрахунків кожної частини приміщення (поверхи, паркомісця, офіси, ін.), де перебувають люди; розрахунком точок від найвіддаленішої до виходу на зовні. Зазвичай такий розрахунок складається з короткого та поглибленого Звіту – це важливо, і містить деталізовані дані кожної частини приміщення у вигляді математичних формул та мінімум 40 сторінок тексту в залежності від площі об'єкту. Заключною частиною Звіту є Висновки про розрахунок з безпечним часом евакуації людей з приміщень при пожежі до настання небезпечних факторів пожежі та за умови дотримання пожежної безпеки і працездатності системи протипожежного захисту на об'єкті!

- Моделювання пожежі – це процес визначення можливих зон загоряння та розвитку пожежі в приміщенні, поводження легкозаймистих матеріалів і предметів, які знаходяться на території об'єкта. Даний вид розрахунку необхідний в приміщеннях з висотою стелі більше 7 метрів відповідно до Методики та ГОСТ. Таке моделювання зазвичай не проводиться та нехтується, що вкрай не вірно!

- Розрахунок небезпечних факторів пожежі: токсичні продукти горіння; вогонь; підвищена температура середовища; дим; знижена концентрація кисню. Даний вид розрахунку – обов'язковий!

Компанія «АЙМЕЙС» повідомляє що вищеперераховані розрахунки ОБОВ'ЯЗКОВІ та їх не проведення завдає шкоду в перспективі не лише фінансово, а і ймовірність виникнення жертв при настанні надзвичайних ситуацій. Залиште нам дану роботу – професіоналам компанії! Замовте розрахунок часу евакуації в надійної компанії з досвідом.
Послідовність розрахунку часу евакуації
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83