13 Листопада, 2019

Розрахунок евакуації маломобільних груп населення (людей з інклюзивністю)

Відповідно до оновленого ДБН щодо маломобільних груп населення розрахунок часу евакуації людей при пожежі з будівель та споруд здійснюється обов'язково з 2019 року.

Маломобільні групи населення (люди з інвалідністю/інклюзивністю)– це особи, які природним, травматичним, механічним або іншим способом втратили можливість самостійного (знизилась можливість) пересування і для цього використовують допоміжні засоби. При розрахунку шляхів і часу евакуації до місць роботи чи перебування таких груп застосовуються окремі вимоги державних будівельних норм. В загальному в таких приміщеннях повинні, до речі, в усіх без винятку, мають бути обладнані спеціальні робочі місця, враховані вимоги щодо ширини коридорів та сходових клітин, а також дверей, обов'язково обладнуватись пандусами. Встановлюються й вимоги у частині безпечної евакуації щодо площі проекції людини на квадратний метр.

Наша компанія уважно та фахово розібралася в нововведеннях. Зміни торкнулись переважно певних необхідних факторів, які потрібно враховувати при розрахунку часу евакуації людей з інвалідністю. Також було виокремлено 4 групи маломобільних:
  • М 1 – це люди, які не мають обмежень, проте з дефектами слухових органів.
  • М 2 – це особи, у яких розпочався процес старіння організму, а також ті, які використовують допоміжні засоби для пересування (протези, тростини чи інше), мають проблеми із зоровими органами.
  • М 3 – люди з інвалідністю, які пересуваються за допомогою додаткових опорів.
  • М 4 – інваліди, які повністю залежні від допоміжного механічного засобу транспортування.
З початку вступу в силу оновленого ДБН ми вже маємо успішний досвід розрахунку часу та шляхів евакуації маломобільних груп населення (люди з інклюзивністю). Ми проводили розрахунок часу в паліативному центрі (м. Черкаси) та в міській клінічній лікарні №7 (м. Київ). А також підтвердили дані розрахунків за допомогою комп'ютерного моделювання для маломобільних груп М1-М4. Нижче Ви можете побачити результати розрахунків евакуації та моделювання виникнення і розвитку пожежі!

Замовляйте звіт про розрахунок часу евакуації людей з інвалідністю в компанії Аймейс за доступними цінами та з професійним досвідом подібних розрахунків!
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83