09 Вересня, 2019

Правила і умови розрахунку часу евакуації з житлових багатоповерхівок

Як Вам відомо, кожна людина хоче почувати себе захищено не лише перед купівлею дороговартісного житла (при умові вчасного завершення будівництва та здачею його в експлуатацією, а також від випадків рейдерства чи звичайного «кидка»), а й в безпечному проживанні в ньому. Для цього компаніям-забудовникам необхідно обов'язково здійснити комплекс заходів із протипожежної безпеки, в тому числі, мати розрахунок часу евакуації з багатоповерхівки, який має бути безпечним та вчасним.

З серпня поточного року такий розрахунок став обов'язковою нормою ДБН «Житлові будинки. Основні положення» для багатоповерхівок, як будуються, а також тих які реконструюються, ремонтуються чи вносяться капітальні зміни. Наша компанія вітає таке рішення Мінрегіону та має надії й уподальшому вирішенні важливих компетентних питань протипожежного розрахунку шляхів і часу евакуації людей.

Отже, основні вимоги оновленого ДБН:

1. Розрахунок часу евакуації – обов'язкова вимога для житлових багатоповерхівок (будівництво, капітальний ремонт чи реконструкція).
2. Обов'язкове встановлення протипожежних дверей та перегородок між квартирами і сходовими клітинами.
3. Наявність протипожежних виходів (допускається встановлення одного еваковиходу з кількістю людей 50 чол. - поверх).
4. Оновлені норми ширини протипожежних виходів в коридорах, сходових клітинах, секціях, тощо.

Ми, як фахівці з розрахунку шляхів і часу евакуації, звичайно вивчили норми та вимоги даного ДБН – проводимо розрахунки у відповідності до чинного протипожежного законодавства, заохочуємо Вас, шановний клієнте, уважно вивчати пропозиції на ринку та покластися на фахових експертів. Адже «Ваша безпека – наша робота!».
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83