11 Квітня, 2023

Розрахунок часу та шляхів евакуації людей з укриття чи сховища

Споруда цивільного захисту або, іншими словами, «укриття» - призначене для збереження життя і здоров’я укриваємого населення від ракетних атак та обстрілів, різних надзвичайних ситуацій техногенного і природнього характеру на певний період часу.

Дані споруди стали актуальними у зв’язку з військовою повномасштабною агресією росії проти України. На превеликий жаль, укриття, які мають характер простих архітектурних споруд цивільного захисту та знаходяться переважно в підвальних приміщення багатоквартирних будинків, шкіл, садочків, метро чи підземних переходів, не мали належного догляду та обладнання протягом останніх 30 років.

Занедбаний стан сховищ призводить не до імовірного порятунку життя людей і дітей, а до підвищеного ризику смерті, внаслідок їхнього перебування в укриттях, які часто не обладнані: системами вентиляції (природньої чи примусової, не кажучи вже про системи димовидалення з них), додатковими евакуаційними виходами, що є прямими нормами діючих ДБН, системами пожежогасіння та пожежної сигналізації і т.д.

Що ж стосується розрахунку часу евакуації людей при пожежі в укриттях то такі розрахунки ніколи навіть й не проводились та не розраховувався імовірний час безпечної евакуації. Це ж стосується й відсутньої нормативно-правової бази, яка б регулювала та унормувала правила обладнання сховищ, методику розрахунку часу евакуації.

Внаслідок чого люди, які знаходяться в сховищі, не почуваються там безпечно та не застраховані від їх руйнівної дії при виникненні надзвичайної ситуації.

Наші фахівці компанії «Аймейс» здійснюють розрахунки часу евакуації людей при пожежі зі сховищ за рахунок власної методології та моделювання зважаючи на реалії сьогодення, адже будь-яке укриття: накопичує людей більше, ніж воно запроектоване, відсутні будь-які системи пожежогасіння, відсутні додаткові евакуаційні виходи. Тому, переважно звіти з розрахунку часу та шляхів евакуації мають негативний висновок, тобто настання небезпечних факторів (чинників) пожежі відбувається швидше, ніж необхідний час евакуації людей з таких укриттів.

Ми допоможемо Вам проаналізувати Ваше укриття чи сховище на предмет найгірших сценаріїв розвитку надзвичайної ситуації, допоможемо мінімізувати потенційні ризики за рахунок професійного розрахунку часу евакуації людей та моделювання розвитку надзвичайних ситуацій!
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83