08 Лютого, 2019

Необхідність розрахунку часу евакуації з готелю: як та в яких випадках?

Періодичність перевірки стану пожежної безпеки в готельних закладах – є головною вимогою та запорукою безпеки її клієнтів і відвідувачів, впевненості в безпеці життя та непорушності здоров'я в разі виникнення надзвичайної ситуації. Окрім нормативного врегулювання питання розрахунку часу евакуації з готелів чи хостелів при виникненні пожежі закріпленого в ГОСТ 1991 року, дана робота у вигляді Звіту про розрахунок має обов'язковий характер з протипожежної точки зору!

Розрахунок часу та шляхів евакуації з готелів є обов'язковим документом, в якому передбачаються можливі сценарії розвитку надзвичайної ситуації з врахуванням небезпечного фактору пожежі до настання граничних значень за часом. Головною і визначальною умовою будь-якого розрахунку готелів є необхідність з'ясування граничного часу настання небезпечних чинників для здоров'я людини та клієнта при пожежі до виходу на зовні. Продуктом розрахунку шляхів евакуації людей з готелів є часовий проміжок за який необхідно евакуюватись. Даний розрахунок майже не різниться та не потребує особливих вимог від інших. Хоча й існують окремі деталі… Перш за все, необхідно ретельно вивчити об'єкт перед початком розрахунку евакуації:

1. Плани приміщень, експлікацію, висоту приміщень, зонування території, евакуаційні виходи, проходи, ліфтові клітини, коридори, схеми сходів та ін.
2. Кількість готельних номерів в яких передбачено перебування людей з інвалідністю, маршрутів та шляхів їх ймовірної евакуації через ліфти, пандуси т.д.
3. Можливі сценарії розвитку пожежі (обирається найгірший).
4. Потоки людей та їх точки скупчення.

Після детального аналізу вищеперерахованих факторів можливо приступити до розрахунку часу евакуації з готелю. Наша компанія використовує професійне програмне забезпечення Eva-APP, яке розроблене власними силами працівників-експертів у сфері протипожежної безпеки. Окрім того, ми маємо успішний досвід розрахунку евакуації з готелів та, відповідно, маємо уявлення всіх проблемних питань, які можуть виникнути в процесі підготовки звіту. А також, у випадку негативного часу евакуації людей – надаємо консультаційну допомогу архітекторам таких об'єктів для вибору найменш фінансово витратного варіанту реконструкції з наперед прорахованих безпечним евакуаційним часом!

На виході будь-якого розрахунку формується Звіт, в якому фіксуються: загальний час евакуації людей, сценарії розвитку пожежі, шляхи евакуації. Даний Звіт повинен відповідати вимогам ДБН!

Як повинен виглядати Звіт про розрахунок шляхів та часу евакуації з готелю? По-перше, це набір математичних алгоритмів руху людей від найбільш віддаленої точки перебування в тому чи іншому номері до виходу на зовні готелю. По-друге, це чітке розмежування поверховості руху людських потоків, ділянок їх ущільнення, вибір найгіршого сценарію розвитку пожежі та заповнення продуктами горіння приміщень до настання небезпечних факторів пожежі. По-третє, фінальний час евакуації всіх клієнтів та персоналу готелю. Наш компанія готова відразу надавати приклади Звіту евакуації відвідувачів готелю аби розуміти замовнику як взагалі він повинен оформлюватись та виглядати, адже більшість керівників таких закладів не мають уявлення про необхідність розрахунку як такого, тим більше його правильності оформлення.

Наша порада: не варто економити на безпеці своїх відвідувачів – замовляйте розрахунок часу евакуації з готелю за приємною ціною в максимально швидкі терміни з гарантованим результатом та будьте впевнені в своїй безпеці!
Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83