03 Січня, 2019

Вихідні дані для проведення розрахунку часу та шляхів евакуації людей з будинків

Відповідно до методичних підходів, що викладені в «ГОСТ 12.1.004-91 ССБТ», компанія Аймейс здійснює розрахунок шляхів і часу евакуації людей з приміщень та будинків, який встановлюється за розрахунком тривалості руху одного або декількох людських потоків через еваковиходи від найбільш віддалених місць розміщення людей до виходу назовні з будівель чи споруд. Далі алгоритм дій працівників Аймейс, наприклад:

Будівля обладнана СПС та СО. У випадку, коли детальна інформація та алгоритм роботи СПС та СО відсутній – приймаємо, що час початку евакуації становить 0,5 хв, і визначається інерційністю спрацювання пожежних сповіщувачів системи пожежної сигналізації.

При визначенні кількості людей, що евакуюються з приміщень об'єкту керуємося наступними міркуваннями:
– при визначенні кількості людей, які знаходяться на території складського приміщення приймаємо – 10 чол.особового складу у відповідності до вимог. Для офісного приміщення приймаємо, що площа яка припадає на одну людину складає 6 м2/люд;
– для приміщень адміністративного і офісного типу, а також приміщень з постійними робочими місцями приймаємо кількість людей відповідно до кількості посадкових місць;
– евакуація людей з технічних, підсобних, побутових та санітарно-гігієнічних приміщень не розглядається, оскільки постійного перебування людей в них не передбачається.

Планування об'єкту та розрахункова схема евакуації людей з нього до виходу здійснюється відповідно до об'ємно-планувальних рішень приміщень.

Після чого даний розрахунок прораховується в нашому програмному засобі Eva-APP, на підставі якої вже отримуємо кінцевий результат часу евакуації людей з приміщень при пожежі до настання небезпечних факторів пожежі.

Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"
Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83