2 Березня, 2018

Приклад розрахунку часу евакуації людей

Більшість компаній, будівельних підприємств та власники торгових центрів (кінотеатрів, кінозалів, інше) банально не знають і не розуміють терміну «розрахунок часу евакуації», адже саме наявність такого розрахунку вже свідчить про відповідність приміщення пожежним нормам та правилам. У випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації власник даного приміщення повинен бути забезпечений гарантією безпечної евакуації людей при виникненні небезпечних обставин.

Прикладами вдалого розрахунку можуть поділитися наші клієнти, приклади робіт яких у нас є на сайті компанії Аймейс, жодного негативного зворотного зв'язку, на дану хвилину, ми не отримували… Що може свідчити лише про позитивний результат даного Звіту про розрахунок часу евакуації людей з приміщень при виникненні пожежі. Спеціалісти нашої компанії чудово розуміються на всіх етапах розрахунку часу евакуації, у відповідності до ГОСТ і Методики та з допомогою програмного забезпечення розробленого власними силами – що мінімізує суб'єктивний фактор людини-оператора розрахунку.

Ми сміливо заявляємо, що на ринку України відсутні аналоги програмного забезпечення розрахунків часу евакуації, що в свою чергу зменшує час необхідний для формування Звіту.

Що ж до практичного прикладу розрахунку часу евакуації, то він складається з таких етапів:
1. Здійснюється розрахунок руху людей від найбільш віддаленої точки до виходу з будівлі.
2. Розраховується шлях від евакуаційного виходу до кінцевої зовнішньої точки конструкції (коридор, хол, ліфт і т.д.).
3. Обчислення потоку людей після залишення споруди і хаотичного розповсюдження по території.

Приклад розрахунку людських потоків при евакуації з приміщень зображено нижче на картинці!

Виходячи з вищенаведеної таблиці розрахунків людських потоків на території будівлі можна дійти наступного висновку: "Відповідно з наданою проектною документацією та прийнятими вихідними даними для першого поверху секції №1 час евакуації людей до виходу назовні будівлі становить 0,5 хв. Інтенсивність руху у дверях назовні будівлі становить 17,96 м/хв. Кількість людей, що виходять назовні будівлі з першого поверху становить 17 осіб".

Враховуючи це та вище викладене, евакуація людей з вказаного будинку у випадку пожежі буде своєчасною за умови дотримання вимог пожежної безпеки, що наведені нормативних документах, будівельних нормах та національних стандартах України.

Отже, як ми можемо бачити даний процес розрахунку часу евакуації людей з приміщень - надскладний та несе в собі певні ризики для життя і здоров'я людей у разі недотримання вимог законодавства при розрахунку та формуванні Звіту.

Замовляйте розрахунок часу евакуації людей при пожежі в компанії "АЙМЕЙС"!
Приклад розрахунку часу евакуації людей при пожежі з приміщень

Слідкуйте за новинами компанії "АЙМЕЙС"

Підпишіться на новини та будьте в курсі останніх змін, знижок, акцій та багато іншого...
Наші контакти
Телефон: +38 (096) 563-92-83
Email: info.aimeice@gmail.com
Адреса: вул. Жилянська, 75, м. Київ
Вам зателефонувати?
Або зателефонуйте нам
+38 (096) 563-92-83